Blogg om hverdagen til en ung, aktiv liten dvergpinscher hann og border collie tispa Saga. Hverdagslydighet, problematferd, kurser vi deltar på,konkurranselydighet,ID-spor, blodspor og diverse andre hundeaktiviteter vi er innom - alt basert på 100% positiv hundetrening.

torsdag 8. mars 2012

Saga - The Border Collie pup!

Da er det på tide å gi en kort presentasjon av det nye familiemedlemmet her, nemlig den halv-looney "lille" border collie "valpen" Saga på seks måneder :)


Litt kort fortalt : Saga hentet jeg for noen uker siden på Vassøy hos et hærlig par som hadde hentet henne kun et par uker tidligere, på en gård på Jæren. Hun hadde før dette, ikke bodd innendørs i et hus. Men jo mer de fortalte om henne, om forvandlingen hun hadde vist på så kort tid, og om hvor fort hun hadde tilpasset seg og blitt trygg - var jeg solgt! Det var bare noe helt spesielt med henne :) Det må også nevnes at jobben de hadde gjort de ukene de hadde hatt henne, med kun å hatt fokus på å få henne trygg og å få tillit - er helt fantastisk! Og for noen hærlige mennesker :)

Saga som hun ble hetende etter et par uker, er en svært livsglad og klønete, rar, rampete og litt crazy - som valper skal være ;D Jeg har denne første tiden, kun fokusert på ro, få henne trygg, sosialisering/miljøtrening - og mange gode møter med andre hunder. Hun reagerer fortsatt litt i bånd på noen hunder, og på andre usikre hunder som gjør utfall i bånd - men hun har blitt helt utrolig bra på bare kort tid :D
Jeg sliter enda litt med å finne balansen på stimuli for henne, da det virker fortsatt som at "alt" er enda veldig nytt for henne. Og hun har veldig lett for å "bikke litt over" - da det kjapt kan bli litt for mange nye inntrykk for henne. Men vi har god tid, og vil først og fremst jobber videre med å få henne trygg i flere miljøer, og skape trygge, gode rutiner og en god balanse mellom fysisk og mentalt stimuli :)
HUn er bare hærlig!

Videre i bloggen skal jeg forsøke å filme litt under innlæringen av de forskjellige tingene jeg kommer til å starte med å lære henne - mer kommer :) Vi har kun startet litt med innkallingstrening, spor og "frivillige sitter" i forskjellige situasjoner - gleder meg til hun blir litt mer treningsvant :)

Flotte jenta :) 

Terkel synes det er ultrakult med en lekekompis som er minst like gal som han


Lørdagskveld etter en helg med kurs

Nok en hærlig dag på Hellestø

Venter på at "matte" skal bli klar for tur 


Tvangskos av border collier må til ;) 



Lærer seg å slappe av - selv om det er kurs og masse folk :) 

Og det beste av alt - hun digger å spore ;) 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar