Blogg om hverdagen til en ung, aktiv liten dvergpinscher hann og border collie tispa Saga. Hverdagslydighet, problematferd, kurser vi deltar på,konkurranselydighet,ID-spor, blodspor og diverse andre hundeaktiviteter vi er innom - alt basert på 100% positiv hundetrening.

tirsdag 27. mars 2012

Første kveld på valpekurs!

Ikveld var første kveld på valpekurs for Saga 6mndr, og vi har virkelig gledet oss! Vi har i den siste tiden gått ifra å være svært skeptisk til hunder generelt (utfall i bånd når hundene er på 200m avstand) - til at vi nå kan trene kontakt med 20-25 meters avstand. Idag på valpekurset tror jeg vi var vi enda nærmere! :D Hun har vist en fantastisk fremgang, og er en rar og ganske trygg lita border-skrulle ;)


Valpeslippet gikk også over all forventning! For et par uker siden forsøkte jeg å ha henne med på et av slippene under et av valpekursene, men hun ble livredd, og syntes det var helt forferdelig. Idag så lekte hun, tok kontakt med andre valper - og koste seg :D Herlig!

Hun ville ikke ta godbiter noe særlig, og la seg bare ned om jeg ventet henne ut - så tok heller kortere økter med leke som belønning. Hun er ikke noe særlig interessert i mat egentlig - og det var nok litt vanskelig og stressende for henne idag - til at hun ville ha noe mat. Men virket trygg, rolig og nysjerrig ellers - så da valgte jeg å bruke leke heller som belønning. Vi får trene mer kontakt i andre miljøer sålenge :)
Hva vi må trene videre på :

  • Miljøtrening (slappe av, bli trygg i nye miljøer) 
  • Kontakt trening i nye miljøer / ukjente miljøer
  • Kontakt i bur / ro i bur


Med lek som belønning og mange nye intrykk, måtte vi ta noen pauser iblant for å bearbeide og slappe av ;) 

2 kommentarer:

  1. Så kjekt å se at hun er blitt så mye tryggere! Du gjør en flott jobb :)

    SvarSlett
  2. Ja hun har kommet seg overraksende rakst :D Veldig gøy! Men er en del miljøpåvirket enda, så vi har mye å jobbe med, still.. men fortsetter det i denne farten, tror jeg det blir veldig veldig bra ;D

    SvarSlett